Week nummerooooooo 3
Door: SanderAntonisNZA
Blijf op de hoogte en volg Sander
01 September 2013 | Nieuw Zeeland, Auckland
“De tijd die vliegt als je het naar je zin hebt” zeggen ze en daar ben ik het dus helemaal mee eens. Het is niet te geloven maar het is alweer zondag en dus tijd voor een nieuw verslag. Gedurende het typen van dit reisverslag moet ik met twee dingen rekening gaan houden; Ik heb namelijk een pannetje met eieren op het vuur staan die ik in de gaten moeten houden, en de schoonmakers komen zo mijn bedje verschonen, dat doen ze namelijk iedere zondag. Eerst komt er een mevrouw binnen die al de flesjes bier en rommel opruimt en daarna wordt het bed verschoont, ik moet zeggen dat ik daar toch erg content mee ben. Ik begroet ze daarom ook elke keer met een lieve glimlach : )
Maandagochtend werd ik opgehaald door een collega omdat we naar Playgroup North Shore moesten gaan. Een Playgroup bestaat uit meerdere Au Pairs die hun kinderen mee nemen om twee uurtjes met andere kinderen te gaan spelen. Het was mijn taak om wat tafels en stoelen neer te zetten, het speelgoed speelklaar te maken en om met de kinderen mee te spelen. Die eerste twee punten gingen natuurlijk zonder moeite, maar om met die kinderen te gaan spelen is natuurlijk wel even wat anders. Op het begin kropen ze allemaal naar de Au Pair toe omdat ze ontzettend verlegen waren, ja daar zat ik dan alleen te kleien terwijl de rest met elkaar speelde. Het was dus de bedoeling om het ijs te gaan breken, en dat heb ik dan ook gedaan doormiddel van een enorme pizza te maken van klei) Met salami, champignons, tomaat etc. Dat was een hele lekkere pizza, en dat vonden ze interessant +leuk… en uiteindelijk was ik met alle zes de kinderen aan het kleien! Missie geslaagd ;)
De tweede werkdag van deze week begon rustig, namelijk met een lekkere bak koffie. In de ochtend moest ik wat EHBO certificaten versturen naar verschillende Au Pairs. Nee niet al het werk dat ik doe, is van hoog niveau, af en toe moet ik ook brieven maken en op de post doen ja… Maar dat is natuurlijk helemaal niet erg, het is fijn om deze dingen tussendoor te doen, het is alsof je even pauze hebt. Daarnaast heb ik wat nieuwe timesheets moeten maken en wat oude timesheets moeten controleren. Het is eigenlijk best wel leuk dat ik de meeste werkdagen als laatst het appartement verlaat en als eerste elke keer terug ben. Ik ben dan ook zeer blij met mijn werktijden van 10.00 – 16.00, de tijd vliegt als ware dubbel zo snel als je die korte werkdagen hebt! ’s Avonds was er tijd om even wat te gaan drinken ergens. We zijn naar de haven gelopen en daar kwamen we een geweldige kroeg tegen waar ze elke dag live muziek op het programma hadden staan. Het was een combinatie van café-bar de Locht en Lokaal 8, helemaal top dus voor mij! Voor 18 NZ$ (10.26€) kregen we 1.7L bier, en voor 7$ erbij kregen we er nog spareribs bij, die net zo lekker gemarineerd en bereidt zijn als bij Route 66. Ja…dit is dus echt een geweldige tent : )
Woensdag had ik mijn eerste vergadering met al mijn collega’s. Het was een uurtje waarin ik eigenlijk alleen maar geluisterd heb, dat is dus ook wel een keer goed voor mij! Het was een aardig chaotische vergadering waarbij er niet echt om de beurt werd gepraat, maar uiteindelijk was het volgens de directrices een goede vergadering dus dan geloof ik dat maar. De rest van de dag stond in het teken mijn wekelijkse werkzaamheden… In de avond zijn we lekker wat gaan eten in de stad om daarna wat bier te gaan proeven. En zoals een grootheid ooit zei “ Never change a winning team” dus dat deden we dan ook niet… Op naar Danny Doolans
Toen de week gebroken was, werd het tijd voor mijn eerste kennismaking met mijn stagebegeleider vanuit mijn opleiding, Small Business and Retail Mangement, Margreet Rookmaker. Dit gesprek ging natuurlijk via Skype omdat we een kilometer of 19.000 uit elkaar zitten. Het was een fijn gesprek en het werd een beetje duidelijk hoe de stage ging verlopen. We hebben wat afspraken gemaakt en gecontroleerd wat betreft ‘planning, organisatie en eindproducten’.
De vrijdag begon, net zoals de maandag van start ging, met een Playgroup. Deze keer in St. Helier en ik werd wederom opgehaald door een van mijn lieve collega’s! Deze keer waren het alleen maar meisjes die met hun Au Pair kwamen spelen… nee met de poppen en prinsessenjurken ben ik niet zo goed, ik ben op een bank gaan zitten en heb keurig gekeken of alles goed ging…
Na nog wat kantoor werk was het dan eindelijk weer WEEKEND! Eerst zijn we lekker wat gaan eten en daarna naar een kroeg gegaan dat begint met een D en eindigt op anny Doolans. Ik voel me daar helemaal thuis! Lekker weer wat kannetjes bier naar binnen gewerkt en de beentjes op het eind van de avond een klein beetje laten dansen, of wat er dan ook op lijkt.
De zaterdag stond er een tripje op de planning, samen met Martijn en Bjorn ben ik naar de dierentuin geweest. We konden ook de hele dag in bed blijven liggen maar dat ook zonde van de tijd, en je bent maar een keer in Nieuw Zeeland.
Na een uurtje lopen, want een auto of fiets hebben we niet, kwamen we aan bij de dierentuin, waar we vervolgens drie uur lang hebben rondgelopen. We hebben mogen genieten van giraffen, zebra’s, struisvogels, springbokken, neushoorns, leeuwen, flamingo’s, cheeta’s, olifanten, tijgers, de welbekende blauwe eend, wat vogels- en aapsoorten, een reuzenschildpad, de kangoeroes, wat emoes en een paar niet bewegende krokodillen. Dan vergat ik nog bijna wat pinguïns en zeeleeuwen die lagen te slapen, de kiwi hebben we niet eens kunnen zien, schuw beest dat het is.
Natuurlijk speel ik liever een pot voetbal op maar zaterdag dat zit er hier niet echt in. Zaterdagavond zijn we met een grote groep Nederlanders de stad in gegaan en hebben we een gezellige avond gehad.
Ondertussen zijn de eieren gekookt, is mijn bedje weer fris en fruitig en is week 3 alweer bijna voorbij. Morgen weer nieuwe rondes en nieuwe kansen!
03 September 2013 - 09:42
Marco:
Goeiendag kerel,
Leuk verslag.
Maar jonge jonge jonge wa hedde gij 't druk met de roomservice. Hou ze in de gaten, voor je het weet zijn ze weg;-)
Als je een potje voetballen mist en je de conditie op peil wil houden, dan moet je een Australian footballclub in de buurt benaderen of je een keer voor proef mag meetrainen.
Kun je lekker bikkelen, want dit is geen sport voor Sissies.
Gegroet Marco -
04 September 2013 - 10:57
Sander Antonis:
Ja ik hou ze goed in de gaten ja!
Australian football club in nieuw zeeland? De kiwis staan nummer 1 op de ranglijst, gaan we toch geen stapjr lager? Conditie gaat helemaal goedkomen, waarom.... dat lees je in week nummer 4!
gegroet Sander -
06 September 2013 - 08:51
Rob V D Pas:
Vet man, leuk verhaal, ga je volgen. Veel plezier en niet te veel van die kannetjes bier he.
mvg Anja Max en Rob
06 September 2013 - 09:30
Rob V D Pas:
Sorry het was nieuw zeeland ha ha gr Rob